јануар 8th, 2019

TRADICIONALNA 9. ŠKOLA SKIJANJA „JAHORINA 2019“

U toku su prijave učenika kod profesora fizičkog vaspitanja (prof. Sanja Gajić i prof. Boris Jeličić) za rezervaciju smještaja i petodnevnog boravka u hotelu „Bistrica“ na Jahorini.


децембар 28th, 2018

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA PROFESIONALNOG VOZAČA MOTORNIH VOZILA

Više informacija – KKV


децембар 25th, 2018

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

ŽELE VAM UČENICI I PROFESORI SŠC GEMIT-APEIRON

 

 

 

 


децембар 20th, 2018

RUSKI JEZIK ZA POČETNIKE

Početkom drugog polugodišta, u sklopu vannastavnih aktivnosti, biće organizovano učenje ruskog jezika. Zainteresovani učenici treba da se prijave svojim razrednicima.


децембар 17th, 2018

GRAD BANJALUKA DODIJELIO 36 STIPENDIJA NAŠIM UČENICIMA

U prostorijama škole , 4.decembra u ime Grada Banjaluka, gospođa Ljubinka Dragojević dodijelila je 36 stipendija našim srednjoškolcima.


децембар 17th, 2018

POSJETA PARTNER ŠKOLI U ZAGREBU

Po tradiciji, svakog decembra, učenici i profesori naše škole gosti su učenicima Opće pravoslavne gimnazije „Kantakuzina Katarina Gojković“. Cjelodnevni izlet završio je klizanjem na klizalištu u centru Zagreba i dogovorom o uzvratnoj posjeti, na proljeće,  naših domaćina.

Zahvaljujemo im se na srdačnom i toplom gostoprimstvu!


новембар 28th, 2018

ŠKOLSKI NAUČNI FORUM „SAVREMENA TEHNOLOGIJA U NAUCI“

Kao generacije koje su rođene u 21. vijeku navikli smo na prisustvo tehnologije svuda oko nas. Potrebno je da se upoznamo sa tehnologijom kako bi mogli da je koristimo na pravi način i slogan  foruma je glasio „Budi moderan na pravi način“. SŠC „Gemit-Apeiron“ bio je domaćin ovogodišnjeg školskog naučnog foruma.

Na forumu su učestvovale : Medicinska škola – Ultrazvuk kao dijagnostička metoda, Gimnazija – Uticaj tehnologije na pismenost, Poljoprivredna škola – Tehnologija u pripremi i obradi hrane.

Učenici su predstavili prednosti i mane tehnologije i uticaj na učenje, zdravlje i život danas. Pobjednik ovogodišnjeg foruma je Medicinska škola Banja Luka.


новембар 25th, 2018

Učenici na sajmu inovacija i knjiga u Zagrebu

Učenici ekonomske škole i informatičke gimnazije zajedno sa profesorima posjetili su sajam inovacija „INOVA 2018“ i sajm knjiga „INTERLIBER“ u Zagrebu.


новембар 21st, 2018

UČENICI DOBILI STIPENDIJU I MOGUĆNOST PRAKSE U NJEMAČKOJ OD KOMPANIJE HOUSE OF JOBS

Njemačka kompanija House of Jobs dodijelila je tri stipendije u iznosu po 300 KM našim učenicima Medicinske škole. Učenici će učestvovati u programu plaćene prakse u njemačkim klinikama i domovima zdravlja. Direktorica Srednjoškolskog centra doc.dr Višnja Kojić i direktor kompanije House of Jobs Markus Renz 26. oktobra potpisali su sporazum o saradnji i tom prilikom studentima i srednjoškolcima prezentovan je program TO THE TOP – WITH HOUSE OF JOBS. Kroz ovaj program, tokom naredne školske godine, učenici zdravstava  i informatike, imaju mogućnost stipendiranja, plaćene nastave njemačkog jezika, učešća u plaćenoj stručnoj praksi u Njemačkoj, pomoć pri nostrifikaciji diplome, zaposlenje u struci i praćenje profesionalnog razvoja u SR Njemačkoj. Prijave na program se primaju tokom cijele godine putem web stranice http://www.apeiron-uni.eu/tothetop/.


октобар 23rd, 2018

VIKEND U GARDALENDU

Naši učenici su iskoristili tople, jesenje dane da preko vikenda, zajedno sa profesorima,  obiđu Veronu i provedu cijeli dan u jednom od najvećih luna parkova u Evropi „Gardalend“.

Dogovor učenika i profesora je da, ubuduće, svakog oktobra jedan vikend bude rezervisan za posjetu ovom atraktivnom luna parku.