март 3rd, 2019

POČINJE KURS RUSKOG JEZIKA

U mjesecu martu za zainteresovane učenike počinje početni kurs ruskoj jezika.


март 3rd, 2019

Učenici posjetili izložbu „Freske Kosava i Metohije“

Učenici naše škole su posjetili izložbu “Freske Kosova i Metohije” u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Riječ  je o 29  djela velikog formata iz manastira Pećke patrijaršije, Bogorodice Ljeviške, Dečana i Gračanice.


фебруар 27th, 2019

ŠKOLA SKIJANJA NA JAHORINI

Grupa od 60 učenika, profesora i instruktora skijanja vratila se sa Jahorine, gdje su bili smješteni u hotelu „Bistrica“. Prelijepo, sunčano vrijeme i odlični uslovi za skijanje omogućili su učenicima, raspoređenim u tri grupe skijaša i bordera, da uspješno završe obuku i usavršavanje ovog zimskog sporta.


јануар 8th, 2019

TRADICIONALNA 9. ŠKOLA SKIJANJA „JAHORINA 2019“

U toku su prijave učenika kod profesora fizičkog vaspitanja (prof. Sanja Gajić i prof. Boris Jeličić) za rezervaciju smještaja i petodnevnog boravka u hotelu „Bistrica“ na Jahorini.


децембар 28th, 2018

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA PROFESIONALNOG VOZAČA MOTORNIH VOZILA

Više informacija – KKV


децембар 25th, 2018

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

ŽELE VAM UČENICI I PROFESORI SŠC GEMIT-APEIRON

 

 

 

 


децембар 20th, 2018

RUSKI JEZIK ZA POČETNIKE

Početkom drugog polugodišta, u sklopu vannastavnih aktivnosti, biće organizovano učenje ruskog jezika. Zainteresovani učenici treba da se prijave svojim razrednicima.


децембар 17th, 2018

GRAD BANJALUKA DODIJELIO 36 STIPENDIJA NAŠIM UČENICIMA

U prostorijama škole , 4.decembra u ime Grada Banjaluka, gospođa Ljubinka Dragojević dodijelila je 36 stipendija našim srednjoškolcima.


децембар 17th, 2018

POSJETA PARTNER ŠKOLI U ZAGREBU

Po tradiciji, svakog decembra, učenici i profesori naše škole gosti su učenicima Opće pravoslavne gimnazije „Kantakuzina Katarina Gojković“. Cjelodnevni izlet završio je klizanjem na klizalištu u centru Zagreba i dogovorom o uzvratnoj posjeti, na proljeće,  naših domaćina.

Zahvaljujemo im se na srdačnom i toplom gostoprimstvu!


новембар 28th, 2018

ŠKOLSKI NAUČNI FORUM „SAVREMENA TEHNOLOGIJA U NAUCI“

Kao generacije koje su rođene u 21. vijeku navikli smo na prisustvo tehnologije svuda oko nas. Potrebno je da se upoznamo sa tehnologijom kako bi mogli da je koristimo na pravi način i slogan  foruma je glasio „Budi moderan na pravi način“. SŠC „Gemit-Apeiron“ bio je domaćin ovogodišnjeg školskog naučnog foruma.

Na forumu su učestvovale : Medicinska škola – Ultrazvuk kao dijagnostička metoda, Gimnazija – Uticaj tehnologije na pismenost, Poljoprivredna škola – Tehnologija u pripremi i obradi hrane.

Učenici su predstavili prednosti i mane tehnologije i uticaj na učenje, zdravlje i život danas. Pobjednik ovogodišnjeg foruma je Medicinska škola Banja Luka.