јануар 22nd, 2018

KURSEVI ZA NAŠE UČENIKE

MULTIMEDIJALNI TRENING – Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Adobe Audition

TV studio, radijski studio i specijalizovana multimedijalna računarska sala (Panevropski univerzitet APEIRON)

Trajanje kursa: 24 sata

O predavaču:

Doc. dr Siniša Tomić, profesionalno se bavi multimedijom dugi niz godina, kako u nastavi, tako i u multimedijalnoj industriji kod nas i u svijetu. Autor je knjige „Napredne studijske tehnike“ koja pokriva sljedeće oblasti: TV formati, 3D modeliranje, animacija, zvuk, MultiCam,specijalni efekti, virtuelni studiji, Camera Tracking, V-DSLR, 3D Studio, AE…

98-365 Windows Server Administration Fundamentals

Literatura za polaznike je obezbjeđena u elektronskoj formi, a predavanja i obuku provodi MCT Momčilo Đukić.

 


јануар 9th, 2018

BANJALUČKI SREDNJOŠKOLCI SA ČLANOVIMA PADOBRANSKOG KLUBA URUČILI NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE

Članovi mRESURS-a (Mreže savjeta učenika banjalučke regije) zajedno sa predstavnicima padobranskog kluba „Banja Luka“, 08. januara zajedno su na veoma neobičan način uručili paketiće korisnicima Servis centra „Dajte nam šansu-zvjezdice“.

Djeca su se, kao i uvijek, obradovala paketiću, mada ovaj put paketići su bili u drugom planu, svi su zaista bili fascinirani načinom dolaska Djeda Mraza i nisu skidali osmijehe sa lica. Iskreno se nadam da ćemo biti dio ovoga i sljedeće godine.“ – navela je Lana Knežević, učenica trećeg razreda Medicinske škole SŠC „Gemit-Apeiron“ i PR Mreže savjeta učenika banjalučke regije.
Da vas podsjetimo, u akciji „Jedan slatkiš-jedno dijete“ srednjoškolci banjalučke regije prikupili su preko 1 500 paketića u vrijednosti od 33 441 KM


децембар 29th, 2017

SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2018. GODINI!


децембар 22nd, 2017

 

Dragi učenici, poštovani roditelji i profesori, uvaženi poslovni partneri i svi dragi prijatelji!

 

Povodom jubilarne 10. godine postojanja i uspješnog rada Srednjoškolskog centra Gemit-Apeiron želimo da vam se zahvalimo za ukazano povjerenje, kao i doprinos kvalitetu i postignućima naše škole.

 

Nadamo se da ćemo zajedno proslaviti još mnogo jubileja i želimo vam sve najbolje povodom Nove 2018. godine i nastupajućih praznika!


децембар 21st, 2017

PARTNER ŠKOLA IZ ZAGREBA

Dana, 13.12.2017. godine naši učenici proveli su dan u Zagrebu. Domaćini su nam, kao i prethodnih godina,  bili učenici Opće pravoslavne gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“. Nakon večernje šetnje okićenim gradom, rastali smo se od naših prijatelja. Sljedeći susret je u februaru 2018.g., kada će naši učenici biti domaćini gimnazijalcima iz Zagreba


новембар 30th, 2017

EDUKATIVNA POSJETA GRADSKOJ UPRAVI GRADA BANJALUKA

Poslovno-pravni tehničari proveli su par korisnih i poučnih sati u upoznavanju rada i nadležnosti gradske administracije. Uz obilazak prostorija Gradske uprave i Matične službe učenici su se upoznali sa organizacijom poslova u administraciji.


новембар 20th, 2017

KVALITET OBRAZOVANJA ODRASLIH I GLOBALNO TRŽIŠTE RADA

Od 9. do 11. novembra 2017. u Banjaluci, održana je II Regionalna konferencija za obrazovanje odraslih u Evropi (EPALE) u organizaciji Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BIH. Učesnice konferencije su bile bivše republike EX YU. Tema Konferencije bila je Kvalitet u obrazovanju odraslih. Kao predstavnici srednjih škola, a koje provode programe obrazovanja odraslih u RS, redovni učesnici konferencija su direktor Poljoprivredne škole Banjaluka i direktorica našeg Srednjoškolskog centra. Sljedeća konferencija zakazana je za mart 2018. u Crnoj Gori.


новембар 14th, 2017

UČENICI NA SAJMU INOVACIJA I PREDUZETNIŠTVA „INOVA – BUDI UZOR 2017“ U OSIJEKU

Edukacija učenika, koju škola promoviše po sistemu „1 slika – 1.000 riječi“, najveće ishode i efekte ima na primjerima dobre prakse. Tim povodom, učenici ekonomske škole i informatičke gimnazije zajedno sa profesorima obišli su izlagače iz Taiwana, Malezije, Poljske, Rumunjske, Thailanda, Koreje, Irana, Indonezije, Turske, Velike Britanije, Rusije i brojnih drugih država iz cijelog svijeta.


новембар 14th, 2017

PREDSTAVNICI GRADA BANJALUKA URUČILI 21 STIPENDIJU UČENICIMA NAŠE ŠKOLE

Predstavnici Gradske uprave grada Banjaluka uručili su 21 stipendiju našim najboljim učenicima i učenicima sportistima. Uprava škole i profesori čestitaju mladim stipendistima!


новембар 8th, 2017

PRVO MJESTO NA „DRUGOM ŠKOLSKOM NAUČNOM FORUMU“

 

Učenice medicinske škole svojom prezentacijom i izlaganjem, na temu „Budi drugačiji – živi zdravo!“ osvojile su prvo mjesto predstavivši svoj rad „Veganska i vegetarijanska ishrana“.

Kao pobjednici, za treći naučni forum bićemo domaćini srednjoškolaca i organizatori takmičenja u našoj školi.