април 21st, 2018

VIKEND PUTOVANJE U BUDIMPEŠTU

Trodnevni obilazak Budimpešte, Sent Andreje i jezera Balaton uljepšali su aprilske, proljetne dane našim učenicima i profesorima.

Ovo je još jedna u nizu edukativnih posjeta evropskim metropolama. Sljedeće  dvodnevno vikend  putovanje, po želji Savjeta učenika i učenika škole, planirano je za sredinu oktobra u najveći zabavni park Gardaland u Italiji.


март 21st, 2018

CODERDOJO ŠKOLA PROGRAMIRANJA

CoderDojo škola kodiranja i programiranja se održava u saradnji Bit Alijanse, a cilj pokretanja škole je pružanje besplatne prilike mladima za učenje programskih jezika.

Škola programiranja je besplatna i bazira se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja.

U toku 2017. godine više od 48.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

Škola programiranja CoderDojo na Panevropskom univerzitetu APEIRON i SŠC „Gemit Apeiron“ će biti pokrenuta u prvoj polovini 2018. godine


фебруар 26th, 2018

PROSLAVA JUBILARNE DESETOGODIŠNJICE SŠC „GEMIT APEIRON“

Godine kontinuiranog rada, razvoja i rasta obilježile su prvu deceniju postojanja Centra.

Danas je to savremena i moderna vaspitno-obrazovna ustanova, koja nudi 9 različitih zanimanja u tri srednje škole. Školu, trenutno, pohađa 396 učenika u 18 odjeljenja, a obrazovni proces provodi 49 profesora, doktora i stručnih saradnika, pri čemu se posebna pažnja posvećuje praktičnoj nastavi. Uz redovno obrazovanje provodimo i obrazovanje odraslih, prekvalifikacije i dokvalifikacije.


фебруар 26th, 2018

Održana radionica „Prvi put biram“!

U srednjoškolskom centru „Gemit Apeiron“ Banja Luka održana je 16.02.2018 radionica „Prvi put biram“! za učenike završnih razreda a organizator predavanja je Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“. Učenici su se upoznali sa pravima i obavezama koje mogu ostvariti sa 18 godina tj. sticanjem punoljetstva, kako u društvenom, tako i u političkom životu.

Radionice „Prvi put biram“ se realizuje kao dio trgodišnjeg BASE projekta Koalicije „Pod lupom“ kojeg je finansijski podržala Evropska unija.


јануар 22nd, 2018

KURSEVI ZA NAŠE UČENIKE

MULTIMEDIJALNI TRENING – Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Adobe Audition

TV studio, radijski studio i specijalizovana multimedijalna računarska sala (Panevropski univerzitet APEIRON)

Trajanje kursa: 24 sata

O predavaču:

Doc. dr Siniša Tomić, profesionalno se bavi multimedijom dugi niz godina, kako u nastavi, tako i u multimedijalnoj industriji kod nas i u svijetu. Autor je knjige „Napredne studijske tehnike“ koja pokriva sljedeće oblasti: TV formati, 3D modeliranje, animacija, zvuk, MultiCam,specijalni efekti, virtuelni studiji, Camera Tracking, V-DSLR, 3D Studio, AE…

98-365 Windows Server Administration Fundamentals

Literatura za polaznike je obezbjeđena u elektronskoj formi, a predavanja i obuku provodi MCT Momčilo Đukić.

 


јануар 9th, 2018

BANJALUČKI SREDNJOŠKOLCI SA ČLANOVIMA PADOBRANSKOG KLUBA URUČILI NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE

Članovi mRESURS-a (Mreže savjeta učenika banjalučke regije) zajedno sa predstavnicima padobranskog kluba „Banja Luka“, 08. januara zajedno su na veoma neobičan način uručili paketiće korisnicima Servis centra „Dajte nam šansu-zvjezdice“.

Djeca su se, kao i uvijek, obradovala paketiću, mada ovaj put paketići su bili u drugom planu, svi su zaista bili fascinirani načinom dolaska Djeda Mraza i nisu skidali osmijehe sa lica. Iskreno se nadam da ćemo biti dio ovoga i sljedeće godine.“ – navela je Lana Knežević, učenica trećeg razreda Medicinske škole SŠC „Gemit-Apeiron“ i PR Mreže savjeta učenika banjalučke regije.
Da vas podsjetimo, u akciji „Jedan slatkiš-jedno dijete“ srednjoškolci banjalučke regije prikupili su preko 1 500 paketića u vrijednosti od 33 441 KM


децембар 29th, 2017

SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2018. GODINI!


децембар 22nd, 2017

 

Dragi učenici, poštovani roditelji i profesori, uvaženi poslovni partneri i svi dragi prijatelji!

 

Povodom jubilarne 10. godine postojanja i uspješnog rada Srednjoškolskog centra Gemit-Apeiron želimo da vam se zahvalimo za ukazano povjerenje, kao i doprinos kvalitetu i postignućima naše škole.

 

Nadamo se da ćemo zajedno proslaviti još mnogo jubileja i želimo vam sve najbolje povodom Nove 2018. godine i nastupajućih praznika!


децембар 21st, 2017

PARTNER ŠKOLA IZ ZAGREBA

Dana, 13.12.2017. godine naši učenici proveli su dan u Zagrebu. Domaćini su nam, kao i prethodnih godina,  bili učenici Opće pravoslavne gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“. Nakon večernje šetnje okićenim gradom, rastali smo se od naših prijatelja. Sljedeći susret je u februaru 2018.g., kada će naši učenici biti domaćini gimnazijalcima iz Zagreba


новембар 30th, 2017

EDUKATIVNA POSJETA GRADSKOJ UPRAVI GRADA BANJALUKA

Poslovno-pravni tehničari proveli su par korisnih i poučnih sati u upoznavanju rada i nadležnosti gradske administracije. Uz obilazak prostorija Gradske uprave i Matične službe učenici su se upoznali sa organizacijom poslova u administraciji.