O Školi

Srednjoškolski centar ’’Gemit-Apeiron’’ je jedinstvena privatna srednjoškolska ustanova koja objedinjuje tri srednje škole u jednu vaspitno-obrazovnu cjelinu i to:
– Gimnazija (opšti, računarsko-informatički smjer i sportski smjer)
– Ekonomska škola (ekonomski tehničar i poslovno-pravni tehničar )
– Medicinska škola (medicinski, zubno-stomatološki, fizioterapeutski i farmaceutski tehničar)
Škola je opremljena najsavremenijom edukativnom opremom i učilima, audio-vizuelnom i telekomunikativnom opremom. Obezbjeđen je dovoljan broj učionica, laboratorija  i savremeno opremljenih kabineta za:  informatiku, fiziku, anatomiju, fizioterapiju, zdravstvenu njegu, stomatologiju, protetiku i hemiju.

SŠC ’’Gemit-Apeiron’’ osnovan je 2008. godine i ove školske godine (2018/2019) upisali smo jedanaestu generaciju učenika. Školu trenutno pohađa 420 učenika raspoređenih u 20 odjeljenja i 250 polaznika programa obrazovanja odraslih.

U ovoj školskoj godini Škola je upisala 118 učenika u prvi razred (6 odjeljenja), što je dosad I najbrojniji upis u prvi razred.

U školi je trenutno zaposleno 50 radnika, od kojih 46 radi u nastavnom procesu. Nastavni kadar čine 3 doktora nauka, 8 doktora medicine, stomatologije i farmacije, 6 magistara i stručno nastavno osoblje.

–          Školarina za redovne učenike Ekonomske škole i Gimnazije iznosi 2.400,00 KM,

–          Školovanje za učenike Medicinske škole iznosi 2.800,00 KM. Plaćanje se vrši u ratama.

U cijenu školarine su uključene sljedeće usluge: udžbenici, priručnici i stručna literatura, školski pribor, sveske, sav potrebni potrošni materijal, mantili, klompe i odijela za praktičnu nastavu, instruktivna i konsultativna nastava, učenje stranih jezika (italijanski i ruski jezik), sistematski pregledi, jednodnevni izleti, ulaznice za kino i pozorišne predstave, istraživački projekti, posjete drugim školama, ustanovama kulture i institucijama.